Karin Zweers toneel
Over mij » Toneelstukken avondvullend » Blijspel Weg van jou (7/9 pers)
BlijspelWegvanjou2.jpg

BLIJSPEL WEG VAN JOU

voor 7 à 9 personen (min. 1 max 4 heren)

DOOR KARIN ZWEERS EN HENK DE GRAAFF

Het moderne blijspel “Weg van jou” speelt zich in drie bedrijven af in de huiskamer van de schatrijke familie Van Straeten. De vrouw des huizes, Ank, zit niet lekker in haar vel. Sinds dochter Mandy het huis uit is lijkt alles zo leeg. Ook haar man Edward heeft weinig oog voor haar, hij is voor zaken veel van huis. Ank voelt zich nutteloos en niet gewaardeerd. Haar "Gooise" vriendin Joyce speelt hier handig op in. Ze verleidt Ank om met haar een weekend naar Parijs te gaan zonder bericht voor de familie achter te laten. Als de huishoudelijke hulp Ria het een en ander over dit plan opvangt en dit met haar dochter Samantha deelt is dat het startsein voor een hele reeks bijzondere gebeurtenissen, waarin serieuze en humoristische momenten zich in snel tempo afwisselen.
Vraag dit stuk ter inzage aan bij toneeluitgeverij Grosfeld en laat je verrassen! Hieronder is een PDF-bestand als voorproefje te downloaden.

Toneeluitgever Geertjan Grosfeld over het blijspel Weg van jou:
Deze tekst is heel vlot geschreven. Flitsende en goede dialogen, ondersteund door de meest uiteenlopende types. Prettig gestoorde, gekke, aparte types, die het spel kleur in variatie geven. Verrassende en bizarre wendingen maken het spel tot een boeiend lees- en kijkspel. De naamsverwarring geeft hele leuke effecten. De ene verwarring volgt na de andere, zonder dat het voorspelbaar wordt. Het spel zakt nergens in, naar mijn idee.

PDF
Blijspel Weg van jou
PDF [202.7 KB]
Download (52 downloads)