Karin Zweers toneel
Over mij » Toneelstukken avondvullend » Spannend blijspel Familie opgelicht (9 pers)

SPANNEND BLIJSPEL Familie opgelicht

 voor 9 personen (min 2 max 4 heren)

** ook verkrijgbaar voor 8 personen als Oplichters over de vloer ** 

Alex Schepers is een gladjanus van het ergste soort. Een rasoplichter, die graag met jonge dames scharrelt en er niet voor terugdeinst om zelfs zijn eigen dochter geld af te troggelen. Een cheque van 20.000 euro, die dochter Carlijn bij een prijsvraag heeft gewonnen en die over twee dagen persoonlijk aan haar uitgereikt zal worden, dat is zijn nieuwste doel.  Zij zit namelijk toch in Australië en kan onmogelijk op tijd terug zijn voor die uitreiking. Alex zijn jonge vriendin Loes kan dan mooi haar plaats innemen en het prijzengeld voor hem innen. Zijn andere dochter Lilian, die het oplichtersvak al jong geleerd heeft, dreigt echter roet in het eten te gooien. zij heeft ook haar oog laten vallen op die 20.000 euro......en niemand houdt haar tegen!

Vraag dit stuk ter inzage aan bij toneeluitgeverij Grosfeld en laat je verrassen! Hieronder is een PDF-bestand als voorproefje te downloaden.

Toneeluitgever Geertjan Grosfeld over Familie opgelicht:
Een goed begin, waarmee je meteen de toon zet voor de rest van het spel: puntig, cynisch zo af en toe, komisch en goede, korte dialogen, waarin je al het overbodige weg laat. Naar mijn idee pak je meteen de lezer en dus ook het publiek. Je zet de types prima neer, met ieder zo hun eigen karaktertrekken. De verhaallijn vind ik origineel gevonden en het lijkt me vrij hilarisch als iedereen ineens op Carlijn lijkt. Dat heb je goed bedacht. De ontknoping is verrassend en het slot is vrij bizar.

PDF
Spannend blijspel Familie Opgelicht
PDF [830.0 KB]
Download (65 downloads)