Karin Zweers toneel
Over mij » Toneelstukken avondvullend » Spannend blijspel Oplichters over de vloer (8 pers)
1079f27ad81c436dbdfc620e0a243778.jpg

Spannend blijspel

oplichters over de vloer

voor 8 personen (min 2 max 3 heren)

** Ook verkrijgbaar als Familie opgelicht voor 9 personen **

Carlijn Schepers geniet van een welverdiende vakantie in Australië, nadat ze het uitgemaakt heeft met haar vriend Tim. Haar flat is in goede handen, want haar moeder zorgt voor de post en de planten en verder komt er niemand. Tenminste, dat denkt ze. Het is maar goed dat ze niet weet dat haar vader haar optrekje gebruikt als liefdesnestje en haar zusje en haar vriendin om keiharde muziek te luisteren en te chillen. Zelfs haar moeder gebruikt haar flat stiekem voor een geheimzinnige afspraak. Carlijns ex-vriend Tim lijkt zich maar niet neer te kunnen leggen bij het einde van hun relatie en is ook nog regelmatig in de flat te vinden.
Als er dan op een dag een brief bij de post zit waarin staat dat Carlijn de gelukkige winnares is van een prijsvraag waarbij ze 20.000 euro wint, blijft dit niet onopgemerkt. De prijsuitreiking is echter al over twee dagen! Terwijl Carlijn zich vanuit Australië naar huis spoedt, maken anderen zich op om in haar plaats de prijs in ontvangst te nemen. Carlijn zit immers in Australië en zij kunnen het geld ook goed gebruiken….....!

Vraag dit stuk ter inzage aan bij toneeluitgeverij Grosfeld en laat je verrassen! Hieronder is een PDF-bestand als voorproefje te downloaden.
Toneeluitgever Geertjan Grosfeld over Oplichters over de vloer:
Een goed begin, waarmee je meteen de toon zet voor de rest van het spel: puntig, cynisch zo af en toe, komisch en goede, korte dialogen, waarin je al het overbodige weg laat. Naar mijn idee pak je meteen de lezer en dus ook het publiek. Je zet de types prima neer, met ieder zo hun eigen karaktertrekken. De verhaallijn vind ik origineel gevonden en het lijkt me vrij hilarisch als iedereen ineens op Carlijn lijkt. Dat heb je goed bedacht. De ontknoping is verrassend en het slot is vrij bizar.

PDF
Spannend blijspel Oplichters over de vloer
PDF [227.5 KB]
Download (12 downloads)